California Adventure
Door: Rebecca
Blijf op de hoogte en volg Rebecca
09 Februari 2010 | Verenigde Staten, Oakland
Vandaag ging de wekker nog even iets eerder, want we moesten de koffers nog inpakken en uitchecken voor we naar het park gingen. We gingen weer samen met Margareth en Declin ontbijten, helaas hadden ze vandaag geen donuts, dus heb ik een wafel gemaakt. Na het ontbijt de laatste spulletjes ingepakt en toen snel uitchecken en naar de ingang van het park, want we hadden om 10 uur afgesproken met Nicole en we waren een beetje aan de late kant.
We zijn als eerste in Soarin over California geweest, dit was echt heel gaaf! We zaten in een soort stoelen en moesten riemen om doen. Toen het begon gingen we omhoog en vlogen! We vlogen over de Golden Gate Bridge, San Francisco, het national park, de boomgaarden waarvan je de geur gewoon kon ruiken! En de bergen, alles van Califormia. We hebben meteen afgesproken dat we hier vanmiddag nog een keer ingaan.
Toen gingen we op weg naar Hollywood Pictures Backlot waar Monsters inc. Mike & Sully to the rescue is, Declin wilde hier graag in. Het was best leuk, we gingen in wagentjes door het verhaal van de monsters die het mensenmeisje terug proberen te brengen naar haar kamer.
Na Monsters inc. zijn we door Burgs land naar de Paradise Pier gelopen. Ik wilde heel graag in het reuzenrad, Mickey’s Fun Wheel, dus daar zijn we als eerst in gegaan. Het was echt helemaal super, je kon zelfs Disneyland (we zitten nu in California Adventure) zien! Het was alleen ook wel een beetje eng, want het zitje waar we in zater bewoog, hij rolde heen en weer, dus we gingen echt super schuin. Toy Story midway mania was echt super grappig! Hier moest je schieren op verschillende doelen en dieren, borden en gewone doelen. Realy Fun. Op Paradice Pier hadden ze ook winkeltje en het leek een beetje op vishermans warf, waar ik overigens nog niet ben geweest. Toen we over de pier liepen zei Margareth dat we zeker in Mulholland Madness moesten gaan, Kathelijn en ik hadden eerst even onze twijfels, maar we waren gisteren ook in Big Thunder Mountain geweest, dus zouden we dit ook wel aankunnen. Het was echt super scary! Bij elke bocht die we namen leek het net of we van de rails af reden! Kathelijn en ik zaten voorin, dus wij voelden het echt super erg.
We hebben gelunched bij Pacific wharf café. We hebben nog even gekletst met Margareth en Declin en hebben toen afscheid genomen. Ze zouden om drie uur weg gaan en wij pas om zes uur.
We gingen op weg naar Soarin over California. Het was nu wel een stukje drukker dan vanochtend omdat het regende, maar we hoefden nog niet heel lang te wachten. We wilden graag voorin zitten dus moesten we even een ronde wachten en toen mochten we ook in de middelste rij! Het was weer helemaal fantastisch, die geur, de zee.
Toen op naar Disneyland waar we nog een keer in Star tours zijn geweest. Je stoel gaat echt helemaal mee op de bewegingen, echt heel grappig. Daarna zijn we naar Toontown geweest waar ik een Mickey Mouse knuffeltje heb gekocht. Naast het winkeltje zat Roger Rabbits, dus daar zijn we ook nog even in geweest, maar die was niet zo heel leuk.
Op naar Adventureland. Kathelijn wilde heel graag nog een keer in Indiane Jones, dus zijn we daar nog eens ingeweest, maar eerst zijn we in de Enchanted Tiki Room gegaan, want het regende zo hard dat we de eerste de beste binnen atractie in zijn gelopen:D. Ze hadden hier een show gemaakt van allemaal vogels die liedjes zongen en een verhaal vertelden. De rit in Indiana Jones was weer heel gaaf, en ookal wist ik dat er aan het einde een rotsblok nar beneden viel, toch schrok ik. Ook zijn we nog in Pirates of de Caribean geweest.
Daarna zijn we gauw naar Main Street gegaan, want we hadden niet meer zo heel veel tijd en we wilden nog wel even flink shoppen. Ik heb een heleboel gekocht, eigenlijk een beetje te veel:P. Ik heb een fotoboek van Disney gekocht voor al mijn foto’s (date r wel meer dan 100 zijn), een hele mooie beker, een grote lolly en nog een paar dingen maar die verklap ik niet want dat zijn kado’tjes:D.
Toen iedereen alles had zijn we terug gegaan naar het hotel. Even andere schoenen aangetrokken en toen alles in de koffer gepast, gelukkig had ik mijn rooie tas bij me want het paste er net niet allemaal in. Om kwart over 6 kwam Nicole ons ophalen en bracht ons naar het vliegveld. Ik heb haar heel erg bedankt, want als zij er niet was had ik dit super verjaardagskado niet gekregen. We hebben afscheid genomen en zijn door de duane heen gegaan. Kyra’s koffers werd weer opengemaakt voor de waterfles en Kathelijn moet haar koffer inchecken omdat de piepkleine snow glode die ze voor Loki had gekocht niet als handbagage meemocht, over mijn koffer hebben ze helemaal niets gezegd, wat ik een beetje raar vind want ik had de wijnopener van het hotel erin zitten.
Bij de gate besloten we Mc Donalds te gaan eten, want die zat er tegenover, dus maakten we een tafeltje van onze koffers en bestelden we. Dat had ik al lang niet meer gehad. We moesten nog best wel even wachten want we waren een beetje te vroeg, dus hadden we alle tijd om even rustig te eten. Toen we mochten boarden mochten we als eerste, want we zaten in Class A:D. We hadden in het hotel ingecheckt. Dit keer zat ik bij het raam wat echt een super uitzicht gaf. We vlogen over LA heen en alle lampjes waren aan, echt heel mooi. Dit keer zeiden ze waarom we zo snel opstegen, het was omdat ze niet veel geluid mogen maken in Orange County, wat natuurlijk heel normaal is.
Na een uurtje waren we weer in Oakland. We moesten de koffer van Kathelijn even ophalen en gingen toen op weg naar de taxi standplaats, want Jesse had even uitgezocht of een shuttle of taxi goedkoper was, en de taxi was uiteindelijk goedkoper. Dus ik ben in een echte Amerikaanse taxi geweest! Gelukkig was de rit niet zo lang en dan ook niet zo duur voor drie personen, maar wel duur en dan komt er ook nog een fooi voor de chauffeur bij. De fooi is heel normaal hier in Amerika, je geeft ook altijd fooi in restaurants en het hotel.
10 Februari 2010 - 13:06
Nora:
Hoi Rebecca,
Wat een geweldige ervaring ben je aan het opdoen zeg!! Leuk hoor. Maak er nog wat van daar. Liefs XX Nora. -
11 Februari 2010 - 00:33
Rebecca :
Hoi Nora,
Het is zeker geweldig! Dat zal wel lukken de laatse paar dagen:D.
xxx